Telefon od zlata novi hit za bogate Kineze

Bez autora
Oct 21 2011

Ako ste mislili da su novi mobilni telefoni danas preskupi i da im cene nisu baš realne, čekajte da vidite šta može da se nađe Hong Kongu. U jednoj prodavnici luksuzne opreme u ovom azijskom gradu može da se kupi mobilni telefon od zlata za "tričavih" 60.000 dolara.Ovaj telefon danskog proizvođača luksuznih predmeta "Aesir" ručno je sastavljen po dizajnu industrijskog dizajnera Iva Behara. Zanimljivo je da ovaj telefon nema mnoge funkcije koje imaju današnji smartfonovi, kao što su video snimci, pristup internetu, GPS navigacija i igrice...

Telefon od zlata novi hit za bogate KinezeAko ste mislili da su novi mobilni telefoni danas preskupi i da im cene nisu baš realne, čekajte da vidite šta može da se nađe Hong Kongu.

U jednoj prodavnici luksuzne opreme u ovom azijskom gradu može da se kupi mobilni telefon od zlata za "tričavih" 60.000 dolara.

Ovaj telefon danskog proizvođača luksuznih predmeta "Aesir" ručno je sastavljen po dizajnu industrijskog dizajnera Iva Behara.

Zanimljivo je da ovaj telefon nema mnoge funkcije koje imaju današnji smartfonovi, kao što su video snimci, pristup internetu, GPS navigacija i igrice...

Međutim, ono što ima i što je njegov najjači adut (ali i ono što mu je dalo tako veliku cenu), jeste činjenica da je ovaj telefon napravljen od 18-karatnog zlata.

Potražnja za luksuznim predmetima ekplodirala je u Kini tokom poslednjih godina, a naročito među pripadnicima novog sloja poslovne elite.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik